6 Mart 2020 Cuma

NURHAYAT KAVRAK DEMİRKUBUZ


 (1977 İstanbul)  Nurhayat Kavrak, TV'de Süper Baba dizisinde Alim'in müzik öğretmeni rolü ve Tutku Çemberi dizisiyle tanınır. Bunun dışında, Bekleme Odası filminde, eşi yönetmen Zeki Demirkubuz'la oynamış, yine Demirkubuz'un yönettiği Kader'in bir sahnesinde de hab er spikeri olarak görünmüştür.
Nurhayat Kavrak, oyunculuğunun yanı sıra, bir dönem ATV'de Şok programını Korcan Karar'la birlikte sunmuştur. NTV'de hava durumu sunuculuğu, ATV'de ise gece haberleri sunuculuğu yapmış ve yine aynı kanalda bir sabah kuşağı programı sunmuştur.
Nurhayat Kavrak  2002 yılında evlendiği,  yönetmen eşi Zeki Demirkubuz ile anlaşmalı olarak 2018 yılında  boşandı.  Çiftin bu evlilikten Yazgı adlı kızları var.
Filmleri: Bulantı (Elif) 2015, Yeraltı (Haber Spikeri) 2011, Bekleme Odası (Elif)

EN İYİ KADIN OYUNCU ödülü

“BEKLEME ODASI”
Zeki Demirkubuz 2003
14. Orhan Arıburnu Ödülleri 2003

Konu: Filmde, ünlü yönetmen Ahmet’in son filmine oyuncu ararken yaşadığı sıkıntılar anlatılır. “Suç ve Ceza” romanını senaryolaştıran Ahmet, filmi çekmekte tereddüt etmektedir. Bu süreçte sevgilisi Serap’tan da ayrılır. Asistanı Elif’le beraber yaşamaya başlar. Bu arada Elif oyuncu adaylarıyla deneme çekimleri yapmaya başlar. Ancak Ahmet adayların hiçbirini beğenmez. Bir süre sonra aradığı kişinin, bir gece evine girmeye çalışırken yakaladığı hırsız olduğunu fark eder. Ancak çekimlere başlayabilmesi için önce hırsıza ulaşması gerekecektir. (Meltem İşler Sevindi – tsa.org.tr)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ödülü

“BEKLEME ODASI”
Zeki Demirkubuz 2003
40. Antalya Altın Portakal Film Festivali 2003

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder