1 Mart 2020 Pazar

ELVİN BEŞİKÇİOĞLU


 (1972 Çankırı) Elvin Beşikçioğlu, 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olduktan sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda iki yıl çalıştı. Sonra eşi Erdal Beşikçioğlu‘nun görev yaptığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na tayin olarak 4 yıl da burada görev yaptı. Diyarbakır’da bulunduğu süre zarfında tiyatro oyunculuğunun yanı sıra TRT Gap Televizyonunda çocuk programları sundu. Daha sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu.

1998 yı lında senaryosunu Turgut Özakman‘ın yazdığı, yönetmenliğini Ziya Öztan‘ın yaptığı “Cumhuriyet” adlı filmde (Afet İnan rolünü oynarken, Rutkay AzizSavaş DinçelHülya AksularDolunay SoysertYeşim AlıçAyda AkselMacide Tanır ile birlikte oldu. Elvin Beşikçioğlu, konservatuvardan sınıf arkadaşı oyuncu Erdal Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” (d.2001) adında bir kız çocuğu ve Ömer (d.2012) adında bir oğlu vardır.

2011 yılında yönetmenliğini Serdar Akar‘ın yaptığı “Mor Menekşeler” dizisinde Sarp LevendoğluGüven KıraçSinan TuzcuZafer AlgözUmut Kurt ile birlikte rol aldı.

Filmleri: 1999 – Salkım Hanımın Taneleri (Taciser)  1999 – Fasulye (Genç Kız)  1998 – Cumhuriyet (Afet İnan)


CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞARI ÖDÜLÜ –1998

EN  İYİ KADIN OYUNCU  ÖDÜLÜ

FASULYE  Bora Tekay 1999
 6. Sadri Alışık Sinema Ödülleri 2001

Konu: Filmde, masum bir köylünün şehrin entrikalı hayatı karşısındaki çaresizliği anlatılır. Köyün emeklileri, vergi iade zarflarını şehirdeki vergi dairesine götürme vazifesini genç adama vermiştir. Davul zurna eşliğinde, coşkuyla uğurlanır köyden. Büyük ve önemli bir görev yüklenmiştir ona. Sıkıntılı başlayan yolculuk öyle de devam edecektir. Otostopla bindiği araba bir kiralık katile aittir. Adam yaptığı iş karşılığı ödemesini alıp şehir dışına çıkacaktır. Ancak işler planladığı gibi gitmez. Kurye, buluşma yerine gelmez. Delikanlı kendini şiddetli bir çatışmanın ortasında bulmuştur. Genç adamın iş adamı ve katil arasındaki bu anlaşmazlıktan kurtulması gerekmektedir. (Ayşe Adlı – tsa.org.tr)

UMUT VEREN KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

 “FASULYE”
Bora Tekay 1999
8. ÇASOD Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği 2001


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder