1 Mart 2020 Pazar

ÇİĞDEM SELIŞIK ONAT



(14 Mayıs 1939 Ankara) zengin bir tiyatro deneyimi kazandığı ve Genç Oyuncular’ın bir parçası olduğu Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine Yıldız Kenter’in daveti üzerine Kent Oyuncuları’nda başladı. Daha sonra Ankara’da Devlet Tiyatrosu’na girdi. ‘Vanya Dayı’ oyununda Sonya’yı, ‘Rüya Oyunu’nda Indra’nın kızını, ‘Onikinci Gece’de ise Viola’yı, ‘Julius Ceasar’da Portia’yı, ‘Andorra’da ise Barblin’i oynadı.

1965’te ailesiyle beraber Stazburg, Fransa’ya taşındı. Centre de l'Est’de yönetmenlik eğitimi aldı. 1971’de Amerika’ya taşındı ve 2011’de Türkiye’ye dönene kadar kariyeri bir eğitmen, oyuncu ve yönetmen olarak katmanlara ayrıldı. 2004’e kadar UNCSA’da çalıştıktan sonra New York’a geçti ve NYU, ‘Tisch School of Arts’da eğitmen ve yönetici olarak yer aldı. Bu yıllar boyunca aynı zamanda ‘Caroline Playmakers’, ‘Actor’s Company’, ‘Lincoln Center’, ‘George Street Playhouse’ ve ‘Huntington Theatre’da başrollerde yer aldı. Yer aldığı oyunlardan ikisi, Arthur Lawrance tarafından yazılan ‘Attacks on the Heart’ ve Sinan Ünel’in eseri olan ‘Cry of the Reed’ kendisi için yazıldı.

‘Theatre World’ ödülünü kazandı ve Arthur Laurance’ın eseri ’Time of the Cuckoo’ ile ‘Drama Desk Awards’ta ‘En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü’ne aday oldu. NYC’de aynı zamanda ‘En İyi Öğretmen’ ödülünü kazandı ve aynı üniversiteden Fahri Profesör ünvanı aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra Koç Üniversitesi’nde yer alan Onat, Türkiye’de yer aldığı ilk film olan, Emre Konuk'un yönetmenliğini üstlendiği, ‘Çırak’ta canlandırdığı rol ile Antalya film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. http://sinematurk.com/kisi/220924-cigdem-selisik/
Filmleri:   2019,Yol Ayrımı (Firdevs), 2017, İstanbul Kırmızısı (Süreyya) 2016, Çırak (Makbule Hanım) 2015, Critical Condition (Dr. Hoffman) 1987

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU  ÖDÜLÜ

“ÇIRAK”
 Emre Konuk 2015
52. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali 2015
27. Ankara Uluslararası Film Festivali  2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder