6 Mart 2020 Cuma

NERGİS ÖZTÜRK


(25 Mayıs 1980 Kandıra / İzmit) Öğretmen bir anne ve elektrik teknisyeni bir babanın evladıdır. Aslen Ordulu olan başarılı oyuncu üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde almıştır. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesinde İleri Oyunculuk Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Nergis Öztürk kendisi gibi oyuncu olan Cemal Toktaş ile evlidir. Oyunculuk eğitimi sonrası başarılı projelerde yer alarak şansını ikiye katlayan oyuncu performansıyla da kısa sürede adından söz ettirdi.

Körfez Ateşi, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?  Barda, Kızlar Yurdu, Avlu vb. dizi ve film projelerinde yer alan başarılı oyuncu döneminde çok ses getiren “Hatırla Sevgili” dizisinde Ayla karakteriyle seyirci karşısına çıkmıştır. 2007 yılı yapımı Karayılan sonrası ekranın aranan yüzlerinden biri oldu. ATV televizyonunda ekrana gelen Karayılan adlı dizide canlandırdığı Sona karakteriyle oldukça beğenildi. Sonrasında ise pek çok proje için kapılar aralanmış oldu.

2009 yılında Kıskanmak filmi ile performansının zirvesini gözler önüne serdi. Bir Zeki Demirkubuz filmi olan Nahid Sırrı Örik’in aynı adlı romanından uyarlanan “Kıskanmak” adlı yapımda rol almıştır.  Filmdeki rolü sayesinde Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Daha sonraki yıllarda Atlıkarınca, Doktorlar, Gişe Memuru yapımların rol almıştır. 2012 yılında vizyona giren Zeki Demirkubuz yapımı “Yeraltı” 2012 senesinde TRT ekranlarında olan “Böyle Bitmesin” adlı dizide canlandırdığı “Nisa Komiser” karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. X. Lions Tiyatro Ödülleri’nde Didem Balçın ile en iyi komedi kadın oyuncu ödülünün sahibi olmuştur. 2017 yılına gelindiğinde uzun yıllardır ekranlarda göremediğimiz Nergis Öztürk iddialı bir komedi yapımı olan Bu Sayılmaz’da farklı bir karakter olan Melek Sayılmaz rolüyle seyirci karşısına çıktı
 Rol Aldığı Filmler: 2005 Körfez Ateşi, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? 2006  Barda, Kızlar Yurdu Hatırla Sevgili, 2007 Karayılan 2009 Kıskanmak 2010 Atlıkarınca 2010 Doktorlar 2011 Gişe Memuru 2

EN İYİ KADIN  OYUNCU ÖDÜLÜ

“KISKANMAK
 Zeki Demirkubuz 2009
17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2010
46. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali 2009

Konu: Zonguldak’a iş sebebiyle yeni taşınan Halit ve güzeller güzeli karısı Mükerrem’in arasındaki ilişki, toplum içerisine girdikleri ilk anda yaralanır; şehrin en varlıklı ailelerinden birinin oğluyla, Mükerrem arasında adı konulmayan bir ilişkinin ilk adımları burada atılmış olur. Mükerrem’in talihi, güzelliğini kıskanan yengesi tarafından trajik bir yola sürüklenecektir.

İnsan psikolojisinin derinlerinde yüzen yönetmen Zeki Demirkubuz, Kıskanmak filmiyle adından da anlaşılacağı gibi insan doğasının en tehlikeli hallerinden birini, “kıskanma” içgüdüsünü işliyor. Nahid Sırrı Örik’in aynı isimli romanından beyazperdeye uyarlanan film, Zonguldak’ın kasvetli atmosferinde, 1930’lı yıllarda geçiyor. (beyazperde.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder