5 Mart 2020 Perşembe

MELİS BİRKAN


 (30 Kasım 1983 Ankara)  İlkokula başladığı sene babasının işi nedeniyle İstanbul’a taşındılar. Henüz altı yaşındayken ortaya çıkan dansa ilgisi üzerine ilk öğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale dersler aldı. Aynı üniversitede hem okuyup hem çalışarak modern dans eğitimini tamamladı. O zamanlar aklında oyunculuk yapmak yoktu. Oyunculuğa başlamasının ise ifadesiyle  “film gibi” bir hikâyesi var. Bir gün dans gösterisi için katıldığı davette uzaktan, loş ışıklar altında, hiç makyajsız haliyle daha sonra menajer olacak Özlem Durak tarafından fark edilir. Durak, Birkan’ı görür görmez yanındakilere “Kim bu kız” diye sorar. Tanıştığı Melis’e kartını vererek “beni ara” der. Melis arar aramasına ama bir yandan da oyuncu olmamak için uzun süre direnir. Çünkü o ana kadar oyunculuk aklının ucundan bile geçmez. Yapabileceğine de inanmaz zaten. Ama karşısında onu sadece birkaç saniye görüp, ona ondan daha çok inanan bir insan olunca bu durumu görmezden gelemez ve bir buçuk yıl kadar direndikten sonra ”Tarz-ı Hayat” adlı programı sunarak kameralara ısınma turu atmaya başlar. 2006 yılında Serdar Akar’ın yönettiği “Barda” filminde oynar. Aynı yıl Kartal Tibet’in yönettiği “Amerikalılar Karadeniz’de” oynadı. Sonra da iki sene süren “Köprü” isimli bir TV dizisinde oynadı. Arada Çağan Irmak’ın “Ulak” filminde oynadı.  

 Filmleri : 2005 - Çapkın 2006 - Barda 2006 - Amerikalılar Karadeniz'de 2 2006-2007 - Köprü 2006 - İyi ki Varsın 2007 - Komedi Dükkanı 2007 - Ulak 2008 - Ayışığı 2008 - Issız Adam 2009 - Bu Kalp Sen Unutur mu? 2009 - Adını Sen Koy 2009 - Avrupa Yakası 2010 - Del Saraylı 2012 - İşler Güçler 2012-2013 - Leyla le Mecnun (dizi) 2014 - Saklı Kalan 2014 - Büyük Sürgün Kafkasya (TV Dizisi)  https://www.biyografi.info/kisi/melis-birkan

EN İYİ KADIN OYUNCU ödülü

“ISSIZ ADAM”
  Çağan Irmak 2008
14.Sadri Alışık Sinema Ödülleri2009

Konu: Bir kitap dükkanında tesadüf eseri karşılan, birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Alper ve Ada'nın hayatları o günden itibaren bambaşka bir yöne evrilir. Varlıklı Alper önemli bir restoranda, yüksek mertebeli bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir. Cinsel hayatı sorunlu olan bu adam aşkı hiç tatmamıştır. Ada ise hayat dolu, zeki ve sosyal ilişkileri kuvvetli olan münzevi bir kızdır. Hayatını Beyoğlu'ndaki küçük dükkanında diktiği çocuk kostümleriyle kazanmaktadır. Bu iki farklı kişiliğin arasında o ilk anda filizlenen şey, ikisini de yıllar sürecek bir drama doğru sürükler. Son dönem Türk sinemasının en ses getiren yapımlarından biri olan Issız Adam, genel sinema izleyicisi tarafından bir hayli sevilmişti. (beyazperde.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder