1 Mart 2020 Pazar

ECEM UZUN


 (17 Haziran 1992 İstanbul ) Aslen Rize’dr. Babası denizci olan Ecem Uzun’un 2 kardeş vardır. Sarıyer İ.Ö.O. ve Hüseyin Kalkavan Lisesi'nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi tiyatro bölümünde okudu. 8 yaşında Sarıyer Belediye Tiyatrosunda kursiyer olarak tiyatro eğitimi aldı. Ecem Uzun, 2003 yılında Ülker reklamında oynayarak oyunculuğa başlamıştır. Sonra sırasıyla ‘Aliye', ‘Geniş Zamanlar', ‘Pulsar', ‘Gönül Salıncağı', ‘Ah Kalbim', ‘Küçük Sırlar' dizlierinde oynadı.

 2004 yılından bu yana Sihirli Anahtar Cast Ajansı'na bağlı olarak çalışıyor. 2004 yılında yönetmenliğini se Kudret Sabancı'nın yaptığı ve baş rollerinde Sanem Çelk (Aliye), Nejat İşler (Deniz), ve Halt Ergenç’in oynadığı “Aliye” adlı dizde Gülsün karakterini canlandırdı. 2010 – 2011 yılları arasında “Küçük Sırlar” dizsinde Sinem Kobal, Burak Özçivit, Merve Boluğur, Birkan Sokullu, İpek Karapınar, Kadir Doğulu, Gonca Vuslater, Şenay Gürler, Ebru Akel, Yosi Mizrahi, Ümit Kantarcılar ile birlikte rol aldı. 2014 yılında 'Savaş’ isimli  oyunla Afife Jale ve Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde ‘Umut Veren Oyuncu’ ve ‘Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı’ ödüllerini kazandı.

Filmleri: Koca Dünya 2016, Tereddüt 2015

EN İYİ KADIN OYUNCU ödülü

"TEREDDÜT"  Yeşim Ustaoğlu  2015
53. Antalya Altın Portakal  film Festivali 2016
21. Uluslararası Kerbela Film Festivali 2016
36. İKSV İstanbul Kültür Sanat Vakfı Film Festivali 2017

Konu: İstanbullu genç bir kadın psikiyatrist, tayinle geldiği ama şehre çok da uzak olmayan bir taşra kasabasında mecburi göreve başlar. Hafta çi görevine kasabada devam ederken, hafta sonları da İstanbul'daki evine gelir.  Çekici kocası Cem ile dışardan kusursuz gibi görünen bir evlilik sürdürmektedir; ama içten içe ters giden bir şeylerin olduğunu hisseder... Öte yandan bir gün hastaneye getirilen küçük yaşta bir kadın hasta olan Elmas ile ilişkisi Şehnaz'a bambaşka bir kapı açarken, akli dengesini yitirmek üzere olan Elmas da Şehnaz'ın yardımıyla ruhundaki düğümleri bir bir çözecektir. (beyazperde.com)

UMUT VEREN GENÇ KADIN OYUNCU ödülü

“KOCA DÜNYA”
Reha Erdem’in 2016
23. Adana Altın Koza Film Festivalinde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder