1 Mart 2020 Pazar

İPEK TÜRKTAN KAYNAK


 (1981 Mersin) Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nden 2005 yılında mezun olmuştur.
Ankara Öteki Tiyatro’da birçok oyunda sahne almış ardından, İstanbul’da Oyun Atölyesi bünyesinde Hırçın Kız’da oynamıştır. Aksanat Yeni Kuşak Tiyatrosu’nda Ben Patronum ve Oyunbaz Tiyatrosu’nda Martı’da yer almıştır. Daha sonra Pippa, Bir Halk Düşmanı, Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Balat Monologlar Müzesi ve Topuklu Terlik Süt Yapar isimli tiyatro oyunlarında sahne almıştır.
İlk dizi oyunculuk deneyimini Leyla ile Mecnun isimli dizide Arzu karakteri ile gerçekleştirmiştir. 2018 yılında Çukur dizisi oyuncu kadrosuna dahil olmuş ve dizide Kubilay Aka'nın canlandırdığı Celasun karakterinin annesi Hatice Gümüş karakterine can vermiştir.
Ayrıca başarılı oyuncu bugüne kadar Kusursuzlar, Bulantı, Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok (Kısa film), Kaygı, Son Çıkış ve Passed by Censor isimli sinema filmlerinde rol almıştır.
EN İYİ  KADIN OYUNCU  ödülü

KUSURSUZLAR   Ramin Matin 2013
19. Sadri Alışık Sinema Ödülü  2014
4. Malatya Uluslararası Film Festivali - 2013

Konu: Film, iki kardeşin geçmişle yüzleşmelerini anlatır. Lale ve Yasemin, İstanbul’da yaşayan iki kardeştir. Eskiden ailece geldikleri Ege kasabasına bu kez baş başa tatile gelirler. Hatıralarla dolu yazlık ev de çocuklukları gibi geride kalmıştır. Mazi, önce annenin mayosu, anneannenin yemenisi suretinde çıkar karşılarına. Günler geçtikçe kapanmamış meselelerle yüz yüze bulurlar kendilerini. Hesaplaşma kaçınılmaz olmuştur. Yan komşu Kerim de hayatlarına dâhil olunca gerilim gizlenemez hâle gelir. Kendileriyle ve birbirleriyle yüzleşmekten daha fazla kaçamayacaklardır. (Ayşe Adlı – tsa.org.tr)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder