1 Mart 2020 Pazar

HATİCE ASLAN


 (20 Şubat 1962 Sivas) Çocukluğu Sivas Merkez’deki Kadı Burhanettin Mahallesi’nde geçmiştir. 9 kardeşden altıncısıdır. Sivas Lisesi’nde okudu. Annesi Rahime Aslan ise Sivas Kangal sınırları çevresindeki Hamal Köyü’nden. Sanatçısıdır. 1979–1983 yılları arasında  Ankara Devlet Konservatuarı’nda okudu. 1983 yılında Konservatuarı'ndan mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatrosu'na girdi. 1986 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu'na tayin edildi. 1986–1992 yılları arasında İzmir Devlet tiyatrosu kadrosunda oldu. Çocuk oyunları ve müzikallerde görev aldı sonra tekrar Ankara'ya döndü. Bu dönemde Ankara'da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı Ferhunde Hanımlar dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla'yı tam 7 yıl canlandırdı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçen Aslan, Hürrem Sultan ve Kınalı Kar dizilerinin ardından beş sezon En Son Babalar Duyar dizisinde oynadı. Ankara, İzmir ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nda çok sayıda oyunda rol aldı. 2000 yılında Ankara’dan İstanbul’a taşındı. 2000 yılından beri de İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yer almaktadır. Ardından tam 5 yıl süreyle “Azizname 95” adlı oyunda oynadı.
İlk evliliğini tiyatro ve dublaj sanatçısı Hakkı Ergök ile yaptı, 12 yıl evli kaldıktan sonra boşandılar. Ekin Ergök (d.1984) adında bir oğlu var. İkinci evliliğini 1992 yılında ressam Renan Kaleli ile yaptı. 2000 yılında boşandı. Onunla da 8 yıl evli kaldı. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde ailesini yitirdikten sonra ailesine kattığı 23 yaşında Ece Dizdar (d.1983) adında bir de manevi kızı var.
Filmler 2016 - Dr. Dilara (Acil Doktoru) – 9 Dokuz (Nermin) 2011 - Vücut (Leyla) 2010 - 2009 - Şark Oyunları  2009 - Üç Maymun (Hacer) 2009 - Kıskanmak (Feriha) 2007 - Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (Hatice)  ( https://www.biyografi.info/kisi/hatice-aslan)
EN İYİ  KADIN OYUNCU ödülü

"VÜCUT"  
Mutafa Nuri 2011
18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2011 
Konu: Leyla artık orta yaşlara merdiven dayamış ve ömrünün büyük bölümünde Almanya'da yaşamış eski bir porno oyuncusudur. Bu sıkıntılı sektöre girmesine neden olan sevgilisi Yılmaz ile İstanbul'a döndüklerinde, Yılmaz Leyla'dan ayrılır. Fakat beraber son bir film çekmek için Layla'yı ikna da eder. Leyla’nın genç İzzet ile yolu bu filmin çekimlerinde kesişir.
İzzet de Leyla gibi normalin dışında bir hayat sürmüştür. Küçük yaşlarda tanık olduğu trajik bir olay ömrünün geri kalanını etkilemiştir. Yılmaz’ın film için internete verdiği ilanı duyunca fırsatı değerlendirmek isteyen İzzat çekim günü sette bir kavga yaşanınca herşeyi bırakır kaçar fakat Leyla’nın suretini hiç unutmaz, zihnine kazır ve içi yangın yeri olan bu kadının peşinden gider.

Yaşadığı hayata ilaçların desteği ile katlanan Leyla, İzzet’in sıcaklığına güvenir ve kendini bu genç adama teslim eder. Çevrelerinde yaşanan olaylar beklenmedik sonuçlara gebeyken, iki sevgili önlerine çıkan bu yeni hayat yolundan beraber yürümeye çalışırlar.. (beyazperde.com)
 "ÜÇ MAYMUN"   Nuri Bilge Ceylan 2009
2.Yeşilçam Ödülleri 2009
41.SİYAD Sinema Yazarları Drerneği2008 (Cahide Sonku Ödülü)
7.River Run Uluslararası Film Festivali 2009
Konu: Filmde, bildikleri gerçekleri birbirinden saklayan çekirdek bir ailenin hikâyesi konu edilir. Muhalefet partisinde siyaset yapan Servet, bir gece yaptığı kazadaki suçu üstlenmesi için Eyüp'e para teklif eder. Orta halli bir hayat sürdüren Eyüp bunu kabul eder. Eyüp hapisteyken karısı Hacer ve Servet'in ilişkisi başlar. Bu durumu oğlu İsmail ve hapisten çıkan Eyüp fark eder. Fakat bu gerçek hepsinin bildiği bir sır olur. Bu duruma daha fazla katlanamayan İsmail, aileyi içinden çıkılması zor bir durumun içine sürükler. (Kaan Burak Şen – tsa.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder