6 Mart 2020 Cuma

NESRİN CAVADZADE


(30 Temmuz 1982  Bakü)  Annesiyle birlikte 11 yaşında İstanbul'a geldi. Hiç Türkçe bilmediği için Bakü'de bitirdiği ilkokul dördüncü sınıfı Cent Kolej'nde tekrar etmek zorunda kaldı. Türkçe'yi çok kısa bir sürede anadili kadar iyi konuşur oldu. Ortaokulu Şişli'deki Özel Bilgi Lisesi'nde bitirdi. Orada okurken okulun Tiyatro Kolu'na katıldı. Tiyatro Kolu'nun o sene sahneleyeceği "Türkmen Düğünü" adlı oyunda rol almaya hak kazandı. Oyun Şişli'deki Tiyatro Kare'de sahnelendi. Liseye Şişli Te rakki Lisesi'nde devam etti. Burada da Tiyatro Kolu'na yazıldı. Ardından Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde okuyarak mezun oldu.

 5 senede bitirdiği fakültede okurken beş kısa film çekti, filmler aralarında Berlin Film Festivali'nn de bulunduğu çeşitli yurt içi ve yurtdışı festivallerde gösterildi, ödüller aldı. Şahika Tekand Studio Oyuncularında 2 yıl oyunculuk eğitimi aldı.

 Nesrin Cavadzade Türkçe'nin dışında, Rusça, İngilizce ve Fransızca konuşuyor. Üniversteden sonra "Yersiz Yurtsuz" adlı TV dizisinde başrol oynadı. Dizinin yönetmeni Cemal Şan hemen ardından Nesrin'e "Dilber'in Sekiz Günü" adlı filminde oynamasını teklif etti. Nesrin, bu filmdeki performansıyla Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri'nde "En İy Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görüldü. Hemen ardından yine bir Cemal Şan filmi olan "Acı" ile  yeniden Erzurum Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahip oldu. Magazin Gazeteciler Derneği Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini aldı.. . https://www.biyografi.info/kisi/nesrin-cavadzade

Filmleri : 2015 - Son Mektup 2014 - Kuzu (Medine ) 2014 - Annemin Şarkısı (Zeynep) 2014 - Küçük Ağa 2013 - Görüş Günü Kadınları 2012 - Ağır Roman Yen Dünya 2011 - Yangın Var 2011 - Güzel Günler Göreceğiz 2011 - Al Yazmalım 2010 - Samanyolu 2010 - Acı 2009 - Gitmek: Benim Marlon ve Brandom 2008 - Dilber'in Sekiz Günü 2007 - Pazar - Bir Ticaret Masalı 2007 - Yersiz Yurtsuz

 EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ 

“KUZU”
Kutluğ Ataman 2014
51. Antalya Altın Portakal Film Festivali 2014

Konu: Doğu Anadolu'da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert'in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez. Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine'nin bu halleri kocası İsmail'i endişelendirmektedir. Mert'in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert'e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert'i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır. Öte yandan İsmail mezbahada bir iş bulur ve parayı denkleştirme umudu doğar. Ancak İsmail'in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail'in güçsüzlüğü, Medine'nin ısrarları ve Mert'in hayalleri aynı şeyi işaret etmektedir, ancak sonunda Medine'nin hiç de tahmin etmedikleri bir yerden yardım istemesi gerekecektir. (beyazperde.com)

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZHasan Tolga Pulat 2011
23.Ankara Uluslararası Film Festivali 2012

Konu: Filmde, beş farklı kişinin birbirleriyle kesişen hayatları konu edilir. Figen uzun zamandır kendisini öldürmek isteyen ailesinden kaçmaktadır. Bu süreçte İzzet adında bir komiser ona yardım eder. Mutsuz bir evliliği olan İzzet, Figen’e âşık olur. Ancak beklediği karşılığı alamaz. Figen ise bir taraftan hapiste olan aşkı Cumali ile mektuplaşır. Diğer taraftan ise kendisini seven Ali adındaki eski bir boksörle kaçma plânları yapar. Ali ile kaçacağı gün Cumali hapisten çıkar. Cumali’nin hapisten çıkması birçok kişinin hayatını değiştirecektir. (Meltem İşler Sevindi – tsa.org.tr)

 “YANGIN VAR”
Murat Saraçoğlu , Mehmet Gezen 2011 “Komedi Dalında”
 17.Sadri Alışık Sinema Ödülleri 2012

Konu: Filmde, Diyarbakır’dan Trabzon’a itfaiye aracı getirmek için yola çıkan bir adamın hikâyesi anlatılır. Koşman Trabzon’a bağlı Çayırbağı’nda itfaiyecidir. Ancak Çayırbağı’nın itfaiye aracı arıza yapar. Diyarbakır Belediyesi itfaiye araçlarından birini Çayırbağı’na hediye eder. Koşman aracı getirmek üzere Diyarbakır’a gider. Trabzon’a dönüş yolunda Koşman’a itfaiye müdiresi Asya eşlik eder. Bu uzun yolculukta yaşadıkları olaylar, ikili arasında bir yakınlaşma doğuracaktır. (Aybala Hilal Yüksel- tsa.org.tr)

“DİLBER'İN SEKİZ GÜNÜ” Cemal Şan  2008
20.Ankara Uluslararası Film Festivali 2009
3.Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali

Konu: Doğu'nun kıraç topraklarında yoksul bir köyde annesi, babası ve kardeşleriyle yaşayan Dilber, çocukluk aşkı Ali ile evlenme hayalleri kurmaktadır. Ali ile birbirlerine aşıktırlar ama Ali'nin babası, oğlunu bir başka kızla evlendirmek için arkadaşına söz vermiştir. Dilber bunu kabullenemez ve bir karar alır; kendisini isteyen ilk adamla evlenecektir. O adam topal bir okul hademesi olan Mehmet olmuştur. Dilber’le Mehmet’in aralarındaki ilişki zamanla gelişir. Mutluluk artık Dilber'in de kapısını çalmışken, bir gece ansızın kapıyı bir başkası da çalar; Ali. Ali gelmiştir ve her ne pahasına olursa olsun Dilber'i geri istemektedir. Ortada bir silah vardır. Ali, Mehmet'i yere serer ve Dilber'e doğru yanaşır. Acaba talihsiz Dilber kime yâr olacaktır? (beyazperde.com)

 EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

 “GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”
Hasan Tolga Pulat 2011
 48.Antalya Altın Portakal Film Festivali 2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder