1 Mart 2020 Pazar

FARAH ZEYNEP ABDULLAH


 (17 Ağustos 1989 İstanbul) Irak kökenli baba ve Türk annenin kızı olarak doğmuştur. Ailesi, İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi'nin son eş Prenses Farah Diba'yı çok sevdikleri için adını Farah koymuş. İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladığı lise eğitimini  İngiltere’de bitirmiştir. 2006 yılında babasının işi nedeniyle İngiltere’ye taşındı. İngiltere’de bir yıl devam ettiği üniversitede iken “Closer” adlı tiyatro oyununda profesyonel olarak rol aldı. Farah Zeynep, üniversitede 2. Sınıfa başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin teklifi nedeniyle  İngiltere'ye, okuluna dönmesine 3 gün kala, deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Dizide oynayacağı kesinleşince de okul kaydını dondurdu. Dizinin 2nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak, oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngltere) Fransızca Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamlamış ve 2013 yılında dipl omasını almıştır. 2013 yapımı Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde, başrolü Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat le paylaşmıştır. 2011 yılından 2013 yılına kadar oyuncu Eser Yenenler le birlikte oldu. Daha sonra da Görüntü yönetmen Gökhan Tiryaki ile birlikte olmaya başladı.

Farah Zeynep Abdullah, başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte oynadığı, Nermin Bezmen’n romanından uyarlanan “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizi film çekimlerine 2013 Aralık ayında başladı. 2014 yılında yönetmen Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” filminde oynadı.

Filmleri: 2018 - Bizim İçin Şampiyon (Begüm Atman)   2017 - Arif V 216 (Ajda Pekkan) 2017 - Arama (Singer) 2016 - Ekşi Elmalar (Muazzez) 2014 - Unutursam Fısılda (Hatice (Ayper) 2014 - Bir Küçük Eylül Meselesi (Eylül) 2013 - Kelebeğin Rüyası (Mediha Sessiz) https://www.biyografi.info/kisi/farah-zeynep-abdullah

EN İYİ  KADIN OYUNCU ödülü

“KELEBEĞİN RÜYASI” Yılmaz Erdoğan 2013
18. Sadri Alışık  Sinema Ödülleri 2014

Konu: 1941 Zonguldak, Türkiye… İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu atmosferi içinde, Mükellefiyet Kanunu gereği Zonguldak iline bağlı köylerdeki 15 - 65 yaş arası her erkek madende çalışmak zorundadır. Tüm bu karmaşanın ortasında yirmili yaşların başında iki şair vardır: Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur. Bu iki gencin en büyük hayali şiirlerinin Varlık Dergisi’nde yayınlanması ve bu yolla ünlü olmaktır. O sırada Zonguldak Çelikel Lisesi’nin Edebiyat Öğretmeni Behçet Necatigil onları anlayan, hocalık, arkadaşlık eden yegane insandır. Genç şairler şehrin ileri gelenlerinden Zikri Bey’in kızı Suzan’ı görüp büyülenirler, iddiaya girerler. İkisi de birer şiir yazacak ve kıza okutacaklar, Suzan kimin şiirini beğenirse diğeri aradan çekilecektir. (tsa.org.tr)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU  ödülü

“KELEBEĞİN RÜYASI” 
 Yılmaz Erdoğan 2013
46. SİYAD Sinema Yazarları Drerneği2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder