1 Mart 2020 Pazar

HAZER ERGÜÇLÜ


 (1 Ocak 1992, KKTC) Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapan Hazar Ergüçlü, Derviş Zaim'in yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı yle profesyonel oyunculuğa adım atmıştır. 7 Eylül 2011 tarihinden itibaren ise Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı Simay Canay karakteri ile televizyonda görünmeye başlamıştır. Medcezir dizisinde Eylül adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Analar ve Anneler dizisinde Kader adlı karakteri canlandırmıştır. En son 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide Cansu karakterini canlandırmıştır.

Filmleri:
2013 Benim Dünyam Ayla  - 2012 Açlığa Doymak -  2010 Gölgeler ve Suretler, 2017 Kar  - 2018 Gerçek Kesit: Manyak -  2018 Ahlat Ağacı

TÜRKAN ŞORAY UMUT VEREN GENÇ KADIN OYUNCU  ödülü

“KAR”
  Emre Erdoğdu 2017
24. Uluslararası Adana Film Festivali 2017

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

“KAR”
Emre Erdoğdu 2017
51. SİYAD  “Sinema Yazarları Derneği”  2019

Konu: 20'li yaşlarında ve hala lise öğrencisi olan Müzeyyen zamanının çoğunu Bekir, Ebru, Hazerhan, Ferdane ve Kadir’den oluşan arkadaş grubu ile geçirir. Bütün günahları arkadaşları ile paylaşan, annesi ile hiç iletişimi olmayan Müzeyyen'in hayatı, hiç görmediği ama dokuz yaşından beri varlığından haberdar olduğu kardeşi Ali'nin gelmesiyle değişir. Müzeyyen'in varlığını, onun annesiyle kendi babasının yirmi yıl önceki yasak ilişkisini, annesi Müzeyyen’e hamile kalınca babasının onları terk etmesini, hepsini yeni öğrenen Ali, yarıyıl tatilini de fırsat bilerek Müzeyyen’le tanışmaya Antalya’nın arka sokaklarına gelir. Başlarda Ali'yi kabul etmeyen Müzeyyen bir süre sonra onu hayatına dahil eder. Ali’nin artık iki amacı vardır; birincisi Müzeyyen’i Bolu’ya götürüp, kendisi gibi bir yaşam standardına erişmesini sağlamak, diğeri ise Müzeyyen’e babası gibi olmadığını kanıtlamaktır. (beyazperde.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder