1 Mart 2020 Pazar

ESRA DERMANCIOĞLU


(7 Aralık 1968 İstanbul) Ana eğitimini Pierre Loti lisesinde tamamlayan Dermancıoğlu, daha sonra Franklin College İsviçre'de eğitimini sürdürmüştür. Dermancıoğlu, Şahika Tekand'ın eğitim verdiği Stüdyo Oyuncularında oyunculuk eğitimi ve Derya Alabora'nın konservatuvarında ses dersleri almıştır. Ayrıca yurt dışında da çeşitli dersler almıştır. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak, bir arkadaşının doğum gününde Gülse Birsel'in teklifi ile başlayan Dermancıoğlu, Avrupa Yakası isimli Türk televizyon dizisinin 6. sezonunun 163. bölümünde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2010 yılında ise çekimleri yalnızca bir gün süren Moral Bozukluğu ve 31 isimli filmde rol almıştır. Ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol alan Dermancıoğlu, Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli televizyon dizisinde Mukaddes rolü ile kameraların karşısına geçmiş ve tanınır olmuştur. Son olarak, Kadın İşi: Banka Soygunu isimli filmde Dürdane rolünü canlandırmıştır. 
http://sinematurk.com/kisi/98496-esra-dermancioglu/

Rol Aldığı Filmler: Ayla 2017, Merdiven Baba 2015, Hayalet Dayı (Samet) 2014,  Kadın İşi Banka Soygunu (Dürdane) 2013, Moral Bozukluğu ve 31 (2010)

EN İYİ KADIN OYUNCU ödülü

“KADIN İŞİ: BANKA SOYGUNU”
  A. Taner Elhan 2013
9. Uluslararası Dadaş Film Festivali 2014

Konu: Kadın İşi”, farklı nedenlerle hayal kırıklığına uğramış, kalpleri kırık dört kadının, kendileri için göze alamayacakları riskleri, şartlar ne olursa olsun birbirleri için göze alarak kalkıştığı banka soygunu macerasını anlatıyor. Başlarına ne geleceğini düşünmeksizin hiçbir koşulda birbirini bırakmayan dört kadının sırt sırta verdiği film; gerçek dostlara daha sıkı sarılmanın ne denli önemli olduğunu anlatırken, en zor şartlarda dahi gülünecek bir şey bularak hayata tutunmanın önemini de seyirciye eğlenceli bir şekilde hatırlatıyor. (tsa.org.tr)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Ödülü (Komedi Dalında)

“HAYALET DAYI “ Ali Yorgancıoğlu 2014
21. Sadri Alışık Sinema Ödülleri 2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder