9 Mart 2020 Pazartesi

ZEYNEP TOKUŞ



(1977) 1998 Türkiye Güzeli, eski oyuncu Zeynep Tokuş yoga eğitmeni oldu. Ünlülere  de yoga dersi veren kraliçenin yaptığı hareketler sosyal medyanın da dikkatini çekiyor. Tokuş, Türkiye güzeli seçildikten sonra dizi ve sinema oyunculuğu yaptı. Önce Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte Deli Yürek dizisinde rol aldı, ardından Zeki Demirkubuz'un Yazgı adlı filminde başrol üstlendi.

Filmdeki performansıyla 2001 yılında 13. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde daha tecrübeli rakiplerini de geride bırakarak en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Bir dönem Pınar Altuğ'un ayrılmasından sonra Çocuklar Duymasın dizisinde kamera karşısına geçti.2007'ye gelindiğinde ise Zeynep Tokuş, pek az kimsenin bildiği bir yeteneğini gözler önüne serdi. Buzda Dans yarışmasına katıldı ve bu alandaki becerisiyle herkesi şaşırttı. Partneriyle birlikte yarışmayı birinci olarak tamamladı.
Tokuş, spot ışıklarından uzaklaşıp kendine bambaşka bir hayat kurdu. Bir dönem şiddet gördüğü haberleriyle gündeme gelen ve boşanmayla sonuçlanan ilk iki evliliğinin ardından üniversite yıllarındaki aşkı Erdem Yılmaztürk ile evlendi ve yoga eğitmeni olarak hayatına devam etti. Zeynep Tokuş, akrobatik yoga konusundaki birikimini öğrencileriyle paylaşıyor.

İlk evliliğini (2000-2004) iş adamı Bülent Helvacı ile yapan Tokuş'un bu evliliğinden oğlu Alp dünyaya geldi. Jinekolog Alp Nuhoğlu ile evliliğinden de (2005-2009) oğlu Ali dünyaya geldi. Üçüncü evliliğini Ağustos 2011'de Erdem Yılmaztürk’le yaptı. Bu evlilikten de bir kız çocuğu olan Tokuş, üç evliliğinden toplam üç çocuk annesidir.  https://www.bolgegundem.com/

Filmleri: Ayrılık (2009) – Tehmine, Umut (2009) - Suna Ergin, Kardelen (2008) – Miray, Beyaz Melek (2007) – Nazlı, Vizontele Tuuba (2003) – Asiye, Eski Şehrin İnsanları (2003) - Nedime Hanım, Hırçın Menekşe (2003) – Deniz, Yazgı (2001) – Sinem, Vizontele (2001) – Asiye, Deli Yürek (1998-2001) - Zeynep

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

“YAZGI”
Zeki Demirkubuz 2000
13. Ankara Uluslararası Film Festivali 2001

Konu: Film, hayatı umursamayan genç bir adamın hikâyesini anlatmaktadır. Musa, bir gümrük firmasında muhasebecilik yapmaktadır. Annesiyle birlikte yaşayan Musa, etrafında olup bitenlere tepki vermez. Annesi ölür, bunu önemsemez. Sinem adında biri onunla evlenmek ister, kızı sevmemesine rağmen bu teklifi kabul eder. Musa, Sinem’in kendisini patronu Naim’le aldatmasını bile umursamaz. Ancak Naim’in karısı ve iki çocuğunun cinayete kurban gitmesi üzerine polis Musa’yı tutuklar. (Celil Civan – tsa.org.tr)

UMUT VEREN KADIN OYUNCU
“YAZGI”
Zeki Demirkubuz 2000
9. ÇASOD Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği 2002


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder