9 Mart 2020 Pazartesi

ŞEBNEM HASSANİSOUGH


 (7 Aralık 1985 İstanbul) Azeri kökenli tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönet  men yardımcısı. Babası İranlı avukat ve annesi Türk olup Noterlik yapmaktadır. Babası İran Azerisi olduğu için soyadı Farsçada Güzelin Yolu anlamına gelmektedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı ve Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Program eğitimleri aldı. Birçok tiyatro oyununda, reklamda, dizi ve filmde oyunculuğun yanı sıra müzikle de uğraşan Şebnem Hassanisoughi; gitar, bateri ve mızıka da çalabilmektedir. 2011 yılında Çiğdem Vitrinel'in yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını yaptığı “Geriye Kalan” adlı sinema filminde, başrolleri Devin Özgür Çınar, Erkan Bektaş, Şebnem Hassanisoughi ve Burak Tamdoğan paylaştı. 2013 yılında Bülent İnal, Burak Yamantürk, Burcu Kara, Özge Özpirinçci ve Umut Karadağ'ın yer aldığı “Tatar Ramazan” adlı dizide Güzide karakterini oynamıştır. Şimdiye dek 11 lm ve dizide rol almıştır.
Rol Aldığı Filmler: Kıyıdakiler 2016, Siyah Karga 2016, Bulantı (Neriman) 2015, Eve Dönüş 2012, Geriye Kalan (Sevda) 2011,

EN İYİ KADIN OYUNCU Ödülü

“GERİYE KALAN”
Çiğdem Vitrinel 2011
12.Uluslararası İzmir Film Festivali 2012
Konu: Film, çıkar ilişkisine dönüşmüş bir evliliği anlatır. Sevda ve eşi Cezmi müreffeh bir hayat sürmektedir. Ancak doktor Cezmi’nin Zuhal’le tanışması mutluluklarının bozulmasına neden olur. Eşinden ayrılan Zuhal’in oğlu hastadır. Tek başına verdiği hayat mücadelesi onu çok yormuştur. Cezmi onun için güvenli bir liman manasına gelmektedir. Evliliğinin tek düzeliğinden yorulan Cezmi ise Zuhal’de heyecan, tutku ve ihaneti bir arada yaşar. Sevda’nın durumu öğrenmesi uzun sürmez. Bu durumla kendi yöntemiyle mücadele etmeye karar verir. (Ayşe Adlı -tsa.org.tr)
 EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU Ödülü

“BULANTI”
Zeki Demirkubuz 2015
48. SİYAD Sinema Yazarları Drerneği2016


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder