9 Mart 2020 Pazartesi

SELEN UÇER


 (5 Mayıs 1983 İstanbul) Avusturya Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Üniversite yıllarında oyunculuğa başladı. Yarı zamanlı olarak Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'ne devam etti. Akademi İstanbul’da kısa bir süre Işıl Kasapoğlu’nun öğrencisi oldu. Ardından ABD. Chicago'daki Roosevelt Üniversitesi'nde 2000 yılında burslu olarak oyunculuk ve tiyatro alanında yüksek lisans eğitimini yaptı.

2002 yılında New York’da prestij off-Broadway tiyatrolarından biri olan, Ensemble Studio Theatre’da stajyer oyuncu olarak sahneye çıktı. 2003 yılında kendi yazdığı“ Amerikan Rüyası” (Dream in New York) adlı oyununun başrolünü üstlendi. Oyun festivallerde, off-Broadway sahnelerinde oynandı.

Moskova Sanat Tiyatrosu'nun New York Atölyesine katıldı. 2004 yılında İstanbul’a döndü. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk bölümünde ‘Doğaçlama’, ’Komedi ve Karakter’, ‘Oyunculuk için Ses Kullanımı’ dersleri verdi. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezinde atölye çalışmaları yürüttü.

2005 -2006 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Kantocu’ müzikaliyle yardımcı kadın rolünde Afife Jale/Sadri Alışık en y yardımcı komedi/müzikal oyuncusu ödüllerine aday oldu. Sonraki yıl Tiyatro DOT’da (Tiyatro Dergisi En iyi oyun ödülünü alan) ‘Böcek’de oynadı. Selen Uçer “Cam” adlı tiyatro oyunundaki rolüyle 2011 Afife Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır.

Filmleri: Kaygı (Haber Müdürü) 2017, Şeytan Tüyü (Misafir Oyuncu) 2015, Çekmeköy Underground (Cevher (Berfin'in Annesi) 2014, Kutsal Bir Gün (Cemile) 2013, Daire (Emel) 2013, Yabancı (Nazmiye) 2012, Kumun Tadı 2012, Can (Ayşe) 2011, Büyük Oyun (Amire) 2010, Bornova Bornova (Senem) 2009, Ses (Ses) 2009, 11'e 10 Kala (Mahinur) 2009, O... Çocukları (Selvi) 2008, Ara Gül) 2007, Zincirbozan (Aynur) 2007, Anlat İstanbul (Rahşan) 2004
https://www.biyografi.info/kisi/selen-ucer

EN İYİ  KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

“ARA” Ümit Ünal 2007
15. Adana Altın Koza Film Festivali 2008

Konu: Arkadaşlıklar üzerine kurgulanan film, uzun yıllarını beraber geçiren insanların hayatlarına odaklanıyor. Ender ile Veli on yıldır birbirlerinin hayatlarındadır ve birlikte birçok hikayeden geçmişlerdir. Ender’in sevgilisi Gül yarı Fransızdır. Gül, para kazanmak üzere, evini reklam şirketine kiralar ve mekanda çeşitli reklam filmleri çekilir. Bu arada Veli’nin evi sular altında kalır. Zorda kalan Veli, eşi Selda ile birlikte Gül’ün evine taşınırlar. O andan itibaren her türlü çetrefilli ilişki türü gözler önüne serilecektir. Türlü oyunlar, entrikalar, inişli çıkışlı duygularla geçen yıllar.Bu yıllardan perdeye yansıyanlar…(beyazperde.com)

“CAN”  Raşit Çelikezer 2011
18. Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri – 2013
1. Uluslararası Van Gölü Film Festivali – 2012

Konu: Ayşe ve Cemal birbirlerini çok severek evlenmiş, maddi açıdan iyi-kötü geçinen mutlu bir çifttir. Fakat bir türlü çocukları olmaz. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca, Ayşe'nin karşı çıkışlarına rağmen Cemal, yasa dışı bir şekilde çocuk sahibi olur. Ayşe, Can adını verdikleri bu bebeği hiçbir zaman tam olarak sahiplenemez. Diğer yandan bu tutum yüzünden Cemal ile de arası gitgide açılacaktır; Cemal'in bir sene boyunca çabalaması sonuç vermez, nihayetinde evi terk eder. Ayşe şimdi Can ile tek başına kalır.

Bir yandan tam annelik yapamadığı ve başından da atamadığı Can vardır, diğer yanda tek düze giden hayatından gitgide sıkılmıştır. Bir gün karşısına yeniden birlikte olabileceği bir adam çıkınca, Ayşe kağıt üstünde hala evli göründüğü Cemal ile yüzleşmek için onun karşısına çıkar...(beyazperde.com)

 EN İYİ YARDIMCI  KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ 

“BÜYÜK OYUN”
 Atıl İnanç 2010
 21. Ankara Uluslararası Film Festivali 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder