9 Mart 2020 Pazartesi

SEMA ATALAY


(25 Ekim1962 Ankara)  Eğitimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümünde tamamlamıştır. Tiyatro oyunculuğu yapmıştır. Sema Atalay televizyon dünyasına TRT ekibinde dublaj yaparak adım atmıştır. Program sunuculuğuna ise ATV ekranlarında başlamıştır.

Hayatının daha sonraki bölümlerinde ise birçok dizi ve filmlerde rol alan Sema Atalay, kariyerine hız kesmeden devam etmiştir. Üç yıl da Londra’da kalan Sema Atalay iyi derecede İngilizce bilerek kendini geliştirmiştir.
Yeşil Işık isimli filminde rol almış olan Sema Atalay bu filmdeki performansı ile Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Sema Atalay’ın ayrıca çeşitli reklam filmlerinde oynamışlığı ve sunuculuk gibi deneyimleri de bulunmakta ve çok iyi suluboya ve yağlıboya resim   yapmaktadır (https://www.magazinhaberleri.com/sema-atalay-kimdir/)
Rol Aldığı Filmler: Akıllara Seza , Yeşil Işık (Yeşim) 2002, Fosforlu Cevriye (Perihan) 2000, Harem Suare 1999, Güneşin Battığı Yer 1975

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU ödülü         

 “YEŞİL IŞIK” Faruk Aksoy 2001
  39. Antalya Altın Portakal Film Festivali 2002


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder