9 Mart 2020 Pazartesi

SEZİN AKBAŞOĞULLARI


 ( 22 Nisan 1981 İzmir) Babası subay, annesi ise öğretmendir. Babasının tayinleri yüzünden İzmir, Ankara, Belçika, Diyarbakır, Sivas ve en son olarak tekrar Ankara'da yaşamıştır. 13-14 yaşlarında oyuncu olmayı seçmiştir. İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Oyunculuk yaşamına lise tiyatro ekibiyle oynadıkları 'Yine Başladılar Şarkılarına' adlı oyunla adım atmıştır.
 İlk çıkışını yakaladığı Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Aslanbaş karakteri ile insanlar onu daha iyi tanıdılar.  Sezin Akbaşoğulları, 2014 yılında “Ah Neriman” adlı dizide Perran Kutman, Tarık Ünlüoğlu, Avni Yalçın le başrolde oynadı.
 Filmleri:  2018 - Sevgili Komşum 2014 - Fakat Müzeyyen Bu Der Bi Tutku (Müzeyyen) 2012 - Yabancı (Özgür) 2010 - Kavşak (Arzu) 2010 - Kardelen (Ülker) 2008 - O... Çocukları (Meryem)
 EN İYİ   KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ
“KAVŞAK”  Selim Demirdelen 2010
17.Adana Altın Koza Film Şenliği 2010
Konu: Filmde, bir adamın yıllar önce hayatının değişmesine sebep olan kadınla yeniden yollarının kesişmesi konu edilir. Güven, bir şirkette muhasebeci olarak çalışır. İş arkadaşlarına sık sık karısı ve kızından bahseder. Ancak ailesi ile arkadaşlarını hiç yan yana getirmez. Bir gün iş yerine Arzu adında bir şef alınır. Güven, Arzu ile aynı odayı paylaşmak zorunda kalır. Bir süre sonra Arzu, Güven ve kendisi hakkında bilmediği bir gerçekle yüzleşecektir. (Meltem İşler Sevindi – tsa.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder