9 Mart 2020 Pazartesi

SANEM ÖGE


(25 Kasım 1977  İstanbul)  16 yaşımda liseyi bitirirken, içinde bir tiyatro sevgisi başladı. Tiyatro dekor ve kostüm tasarımcılığı yapan en yakın arkadaşı Başak’la bir oyuna giden Sanem, tiyatroyla tanışır.

 Üniversite sınavlarına girerek İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü kazanmış ancak Dolunay Soysert’in  çalıştırmasıyla  konservatuvar sınavlarına girmiş kazanamamıştır. 23  kişi arasında kalmasına rağmen 13 kişilik kazananlar listesine girememiştir.  Tiyatrocu olmayı kafasına koyan Sanem,  Şahika Tekand’ın Stüdyo Oyuncuları adlı atölyeye devam ederek oyunculuk okumaya başlar.

 Sanat tarihi bölümünü bitirdikten sonra  İTÜ’nün Sanat Tarihi Bölümü’nde yüksek lisansa kayıt olur.. Hem işe gidiyor hem de okuyan ve bir yandan da tiyatroya devam eden Sanem Öge  Radikal’de muhabirlik yapmış sonra buradan  ayrılıp çeşitli mecralara kültür sanat yazıları yazar.

 Bir ara Everest, Alfa ve Agora ve Can Yayınları’nda çalış maya başlar. Kadir Has Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi için yüksek lisans yaparken  yayınevi sahibi  Can Öz tiyatro sevdasına destek olmuştur. Bir ara da İngiltere’ye dil öğrenmeye gider.

 Daha çok çağdaş işler yapan yönetmenlerle çalışır. ‘Yüz Yılın Aşkı’ oyununun basınla ilişkileri güzel yürütülmüştü. Aralık ayında 2011 Tiyatro Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçilir.

Filmleri: Anons 2018, Deniz Seviyesi (Nayla) 2014, Şimdiki Zaman (Mina) 2012, Kumun Tadı 2012, Ejder Kapanı 2009, Omega Tilki 2007

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

ŞİMDİKİ ZAMAN “Belmin Söylemez 2012
31. İKSV İstanbul Kültür Sanat Vakfı Film Festivali  (2012)
24. Ankara Uluslararası Film Festivali 2013

Konu: Mina yaşadığı ülke ile bağlarını kopartmaya karar veren fakat işsiz ve parasız bir kadındır. Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlamanın planlarını yaparken para biriktirmek için bir kafede meraklılarına kahve falı bakmaya başlar. Bir yandan insanlara kaderleriyle ilgili umut dağıtırken, diğer yandan kendi şimdisini ve geleceğini sorgular…(beyazperde.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder