9 Mart 2020 Pazartesi

VİLDAN ATASEVER


(26 Temmuz 1981, Bursa) Beş çocuklu Erzurumlu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde, Lise öğrenimini Cihangir Koleji'nde tamamladı. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu ile 2010 yılında evlendi. 4,5 yıl evli kaldıktan sonra 21 Ocak 2015 tarihinde karşılıklı anlaşmayla boşanmışlardır.
Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandırdı. 2005 yılında gösterime giren, Kutluğ Ataman'ın yönettiği, Perihan Mağden'in "İki Genç Kız'ın Romanı" adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar'ın kızını oynadı. Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ardından Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Show TV'de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. Gani Müjde'nin yazıp yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer'le başrolü paylaştı.

Rol Aldığı Filmler: Dilsiz 2019, Gece 2014, Sürgün İnek (Gülay) 2014, Meryem (Gelin) 2013, Osmanlı Cumhuriyeti (Asude) 2008, Plajda Kız Tavlama Kılavuzu 2007, Kader (Uğur) 2006, ;İki Genç Kız (Handan) 2005,
EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ
KADER” Zeki Demirkubuz 2006
 18.Ankara Uluslararası Film Festivali 2007
Konu: Filmde, Bekir’in Uğur’a olan aşkı konu edilir. Bekir, babasının kendisine açtığı dükkânda esnaflık yaparak sakin bir hayat sürer. Ailesinin Bekir’den tek beklentisi evlenip yuva kurmasıdır. Uğur ise Bekir’in aksine zorlu bir hayat sürdürmektedir. Hayatını değiştirmek için sevgilisi Zagor’un hapishaneden çıkmasını bekler. Fakat Zagor’un hapishaneden çıkması hiçbir şeyi değiştirmez. Zagor’un kendisini tutuklamak isteyen polisleri öldürerek yeniden hapishaneye düşmesi, üçünün de hayatını değiştirecektir. (Hüseyincan Eryılmaz – tsa.org.tr)

“2 GENÇ KIZ”
Kutluğ Ataman 2004
42. Antalya Altın Portakal Film Festivali 2005
Konu: Filmde, farklı hayatlar yaşayan iki genç kızın kurduğu arkadaşlık konu edilir. Üniversite öğrencisi olan Behiye, ailesiyle anlaşamaz. Okul hayatında başarısız olan ağabeyi Tufan tarafından baskı görür. Bu yüzden evden uzaklaşmak ister. Bir arkadaşının vesilesiyle Handan adında üniversite sınavına hazırlanan bir kızla tanışır. Kısa süre içerisinde arkadaş olurlar. Annesi ile yaşayan Handan yıllar önce kendisini terk eden babasını bulmak ister. Behiye, babasını bulması için Handan’a yardım edecektir. (Meltem İşler Sevindi – tsa.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder