9 Mart 2020 Pazartesi

SELMA ERGEÇ


 (1 Kasım 1978) Türk bir baba ve Alman bir annenin ilk çocuğu olarak Hamm Bockum-Hoevel, Almanya'da dünyaya geldi. Babası Adana'lı bir doktor, annesi ise hemşireydi. 1983'de ailesiyle birlik te Mersin'e daha sonra Ankara'ya taşındı. İlkokul son sınıftayken Almanya'ya dönüş yaptılar. Çok yönlülüğüyle dikkat çeken genç oyuncu eğitimini devam ettirirken bir taraftan Euregio Orchester, Musikschulorchester ve Streichergrupp orkestralarında keman çaldı. Drama, İngiliz Edebiyatı ve güzel sanatlar ağırlıklı dersler alırken, tıp okumaya karar veren Ergeç Almanya'ya döndü ve tıp fakültesine girdi. Okulunu yarıda bırakıp "Böyle Mi Olacaktı" adlı diziyle oyunculuğa başladı. Aynı zamanda mankenlik ve fotomodellik yapmaya başladı. Daha sonra yine Almanya'da psikoloji ve felsefe eğitimi aldı. 2003'de ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Aliye Uzunatağan'dan oyunculuk dersleri almaya başlayan Ergeç, bir dönem boyunca da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne misafir öğrenci olarak katıldı. Ayrıca İngiltere'de drama eğitimi aldı. Selma Ergeç Almanca, İngilizce, Fransızca, Latince ve İtalyanca olmak üzere 4 dil bilmektedir.

 Filmleri: Kırımlı (Maria Koseckhi) 2014, Senin Hikayen (Esra) 2013, Ses (Derya) 2009, Beş Vakit (Öğretmen) 2006, Sis ve Gece (Mine) 2006

EN İYİ KADIN OYUNCU ödülü

“SES
” Ümit Ünal 2010
16.Sadri Alışık Sinema Ödülleri 2011

Konu: Derya bir bankanın arama merkezinde çalışarak hayatını idame ettirmeye çabalayan bir kızdır. Sıradan hayatından kendine dahi itiraf edemediği şikâyetleri vardır. Ancak bu temposuzluğa da fazlasıyla alışmıştır. Bir gün çeşitli rutinler üzerinden akan hayatı başka bir yola sapacaktır. Zira Derya, nereden geldiği belli olmayan, tuhaf sesler duymaya başlayacaktır. Derya ilk anda bu sesin varlığını ve gerçekliğini inkâr etmeye çabalar. Ancak duyduğu bu ses, zamanla kızın tüm hayatını ele geçirmeye başlar. Kendi bankasından tanıdığı bir adam olan Onur’un da öyküye dahil olmasıyla, korku dolu bir macera başlar. (beyazperde.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder