29 Şubat 2020 Cumartesi

BESTE BEREKET


 (2 Temmuz 1982 İstanbul)  Sinema ve dizi oyuncusu. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuv arı Tiyatro Bölümünden mezun olan Bereket, sahneye ilk adımını Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde attı. İlk ekran deneyimini "Aynalar" isimli diziyle yaşayan oyuncu, 2005’te "Aşka Sürgün" isimli dizide "Bennu" karakterini canlandırdı.

2005'te "Türev" filminde "Burcu" karakterini canlandıran Beste Bereket, filmde sergilediği performansla 42'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü almaya hak kazandı. Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı 2009 yapımı “Beş Şehir” isimli filmde “Dilek” karakterini canlandırdı.
Anadolu Kaplanı, Sessiz Fırtına, Parmaklıklar Ardında, Leyla ile Mecnun ve Doksanlar dizilerinde de rol alan Beste Bereket, 2015 yılında fotoğrafçı Serdar Önal'la dünya evine girdi.
Rol aldığı filmler: Beş Şehir (Dilek) 2009, Türev (Burcu) 2005, 2 Süper Film Birden (Arzu) 2005,
EN İYİ KADIN OYUNCU  ödülü

“TÜREV"  2005  Ulaş İnanç
42. Antalya Altın Portakal  2005
11.Sadri Alışık Sinema Ödülleri 2006

Konu: Filmde, üç arkadaş arasındaki ilişkinin zamanla farklı bir boyuta geçmesi konu edilir. Süreyya bir süredir beraber olduğu sevgilisi Nazım ile evlenmek ister. Ancak Nazım'ın sadakatinden emin değildir. Bir gün Süreyya'nın yakın arkadaşı Burcu üniversitedeki bitirme projesi için Süreyya ve Nazım'dan yardım ister. Nazım'ın önerisiyle proje için her gün kendi itiraflarını videoya çekmeye başlarlar. Bu süreçte Süreyya, Nazım'ın sadakatini ölçmeye çalışacaktır. (Meltem İşler Sevindi – tsa.org.tr)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU  ödülü

“BEŞ ŞEHİR
” Onur Ünlü 2009
17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2010


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder