28 Şubat 2020 Cuma

ALGI EKE


(16 Eylül 1984 İstanbul) Algı Eke, 16 Eylül 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Gürcü asıllı olup Artvinlidir. 2013 yılında annesi vefat eden Algı Eke’nn anne babası boşanmıştır. İlkokul ve ortaokuldan sonra liseyi Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde okuyup mezun oldu. Üniversite eğitimi için gittiği Almanya’nın Berlin şehrinde dramaturji eğitimi aldı. Üniversite eğitimi bittikten sonra İstanbul’a dönerek dizi filmlerinde oyunculuk yapmıştır.  2013 yılının Aralık ayında vizyona gren “Kedi Özledi” adlı sinema filminde İlker Ayrık ile birlikte başrolde oynadı. Algı Eke, Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. 2015 yılında “Ayrılsak da Beraberiz” adlı dizde Mete Horozoğlu le başrolü paylaştı. Yapımcılığını Birol Güven’in yaptığı ve Hatice Aslan ile Suzan Kardeş’in de rol aldığı dizide Algı Eke, Berna karakterini canlandırdı.

Filmleri: Bana Bir İyilik Yap 2018, Kaygı (Hasret) 2017, Kayseri Aslanı 2017, Cingöz Recai 2017, Kaçma Birader (Esma Tunçbilek) 2015, Yok Artık 2015, Guruldayan Kalpler (Vicdan) 2014, Kedi Özledi (Kıymet) 2013, Mazi Yarası (Sevda) 2009

EN İYİ KADIN OYUNCU Ödülü

KEDİ ÖZLEDİ” Mustafa Şevki Doğan 2014 (Komedi Dalında)
19. Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri – 2014

Konu: Kadir ve Kıymet; otuzlu yaşlarda, birbirlerini gerçekten çok seven iki sevgilidir. Kadir özel bir hastanede anestezist, Kıymet ise modacı olarak çalışmaktadır. Üniversite bittikten sonra tanışır ve aynı evde yaşamaya karar vermişlerdir. Kadir, birlikteliklerinin ilk yıllarında sokakta bulduğu yavru bir kediyi eve getirmiş ve Kıymet’e hediye etmiştir. Kıymet ve Kadir, bu yavru şirin kediyi aşklarının bir sembolü olarak görmüş ve adını da ‘AŞK’ koymuşlardır. Arkadaşları Kadir ve Kıymet arasındaki ilişkiye imrenmektedir. Ne var ki arkadaşları arasında imrenilerek gösterilen bu ilişki Kadir’in hastaneden arkadaşları tarafından sarsılmaya başlar. Çift, aşkları ile yaşananlar arasında bir zorlu sınav verecektir (tsa.org.tr)

“GURULDAYAN KALPLER” (Komedi Dalında)  Ömer Uğur 2014
21. Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri – 2016

Konu: Hayatı boyunca varoşta yaşamış Yaşar, arkadaşları tarafından kandırılıp hırsızlık yapmak için girdiği atölyede yakalanır, ama hırsızlık yapmaya gittiği yerin sahibi tarafından işe alınır. Çalışmaya başladığı yer, modern sanat heykellerinin yapıldığı bir atölyedir. Sanattan hiç anlamayan Yaşar, Hülya’nın yanında modern sanat heykellerinin yapılışına yardımcı olurken birbirinden komik olaylar gelişir. Bir nevi modern sanatla bir imtihan gibidir...(tsa.org.tr)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder